Pembuka Bicara

Nauzubillahi minassyaitoni rojim..
Bismillahirrahmanirrahim..

Bersyukur kita ke hadrat Allah Subhanallahu wata’ala kerana dengan izin-Nya yang telah memberikan limpah taufik dan hidayah serta inayahNya sehingga laman web rasmi Badan Dakwah dan Kerohanian Pelajar(BADAR) SMK Seri Keramat ini dapat dilaksanakan.

Selawat dan salam diutuskan buat junjungan agung Muhammad al-Amin Rasulullah s.a.w serta ahli kerabatnya, para sahabatnya, para tabiin dan pengikut mereka, barisan salafussoleh yang agung, para du'at awwalin, ulama' mujtahidin serta mereka yang menelusuri sirah perjuangan dakwah Islamiyyah dan mengikut jejak langkah sehingga ke Hari Qiamat.

Ledakan teknologi maklumat telah membawa kita kepada satu dunia tanpa sempadan yang merentasi sempadan politik mahupun geografi. Sering dikatakan dunia kini bagaikan berada dihujung jari. Pelbagai informasi maklumat amat mudah diperolehi melalui internet yang mecakupi dunia global. Justeru itu, BADAR SMK SERI KERAMAT bertindak setapak lagi dengan mengadakan weblog rasminya sendiri dengan harapan supaya dapat memberi suatu nafas baru kepada generasi yang memimpin BADAR untuk meneruskan perjuangan yang suci ini secara lebih efisien lagi agar tidak ketinggalan untuk sama-sama menjalankan misi dakwah di alam siber ini demi memenuhi keperluan ummah pada masa kini.

Sekalung penghargaan buat semua pihak yang telah menyumbang tenaga, idea dari segala macam bentuk sama ada secara langsung dan tidak langsung demi meneruskan perjuangan dakwah. Semoga Allah menerima usaha kalian sebagai amal ibadah di sisiNya. Jazakumullahu khoiro jaza’. Terima kasih juga diucapkan kepada semua hamba Allah yang telah menziarahi laman ini dan juga mereka yang tidak putus-putus memberi sokongan dan dorongan.

Akhir kalam, pihak kami amat mengalu-alukan sebarang maklum balas, kritikan membina bagi menambahbaik mutu weblog kami ini dari semasa ke semasa agar kita mendapat manfaat bersama. Moga usaha ini dapat mencapai mardhotillah. InsyaAllah.Cite ni merupakan Siri animasi 3D-CGI (Imej Jana Berkomputer 3 Dimensi) yg first di Malaysia. Ia diterbitkan oleh MDeC.Animasi ini diambil dari kisah sejarah panglima agung Islam Salahuddin Al-Ayubbi yang berperang dgn tentera kristian di dln Perang Salib.

Ia mengisahkan pemuda yang bernama Saladin yg meninggalkan kampung halamannya, Damascus bersama kawan karibnya, Tarik pada umurnya 18 tahun selepas zaman mudanya dihabiskan dgn membina jatidiri & membina keperibadian utk menjadi seorang kepimpinan yg paling berpengaruh di kemudian hari.

Klu korang nak tau lebih lanjut lagi, kne le tgk cite ni..Tapi cite ni blom kuar secara rasmi kt Malaysia. Siri ni juga dh kuar kt Astro Ceria, tp 3 episod je. Not full. Maybe thn ni dy kuar kot..

Klu nak tau lbih lanjut lg klik kt SINI

0 comments